Belevenissen

27. apr, 2022

26 april 2022.

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van ons wandelvriendinnetje Jonne. Sinds 2010 wandel ik met Mirjam. Eerst alleen met haar Sadie en mijn Quido. In 2012 kwam Jonne erbij en in 2014 mijn Fayah en het kwartet was vol. Jonne was de grote ondeugd van het stel. Bij haar vergeleken waren de andere 3 maar braafjes. Nooit vergat ze waar iets heel lekkers/vies lag en al waren we kilometers verder; ze rende gewoon terug. Gek op ome Quido, die ze graag uitdaagde en plaagde. We dachten dat ze veel leventjes moet hebben, want soms stak ze zomaar vanuit de duinen een weg over. Achter een haas aan, of gewoon omdat daar iets lekker lag. Helaas werd vorige weeg ernstig nierfalen geconstateerd en waren haar waardes zodanig dat ze snel moest inslapen om haar verder lijden te besparen. Veel te vroeg met haar 10 jaar en op 1 na jongste van ons viertal. Wat zullen we haar vreselijk missen.

9. apr, 2022

9 april 2022.

Het houdt maar niet op met leuke hondendagen, zo lijkt het wel. Vandaag was de Nestkeuring van de nesten van 2020. Helaas wordt de Nestkeuring 2019 (die door Corona niet is doorgegaan) niet ingehaald. Maar Bobby en Joy deden wel mee met de Regionale keuring vandaag! Zus Bobbie kwam ook nog even langs. Heel leuk, ook voor Lisanne, die in de Beppe hondjes ook veel terug ziet van haar Jeppe, die veel te vroeg is overleden. Bobby en Joy kregen mooie rapporten van de keurmeester en deden dus vandaag een stapje in de richting van fokken. Van Bobby werd ook de schofthoogte gemeten en hij moest zelfs 2x optreden als fotomodel. 1x voor de fotograaf en 1x voor mooie foto's op de dekreuenlijst. Ik vond het natuurlijk ook leuk om alle bekenden weer eens te zien en al die kwispelende kooikerhondstaartjes! Weer een geweldige dag! Zei ik nog dat het heel slecht weer was? Ja dat was het. De tenten vlogen door de lucht (gelukkig niet de onze), maar dat de pret niet drukken. Ik plaats ook nog een link naar alle foto's van de dag, maar hiernaast al een foto van Joy, Bobbie en Bobby, hun baasjes/vrouwtjes en Lisanne

2. apr, 2022

2 april 2022.

Ach ik blijf in herhaling vallen: Het was weer Zooooooo leuk! Vandaag wandelden we met 11 kinderen van Fayah (3 uit het eerste, 3 uit het 2e en 5 uit het 3e nest) en 3 huisgenootjes van deze hondjes. Viel er gisteren nog sneeuw en vroren de oren van je hoofd bij een snijdende wind, ook het weer was ons goed gezind! Niet te warm, waardoor het ook (te) druk zou zijn op het strand en niet te koud, met wat wolkjes en een zonnetje erbij. Perfect! De hondjes hadden het prima naar hun zin en de jongsten speelden met elkaar dat het een lieve lust was. Ik liep weer met een grijns van oor tot oor en natuurlijk met mijn camera in de aanslag om al dat leuks vast te leggen. Na de wandeling hadden we nog een gezellig nazit met pannenkoeken! Deze dag gaat weer in het herinneringen boek met een gouden randje eromheen! Hiernaast een collage. Van elk nest een foto met mama Fayah er natuurlijk bij en de foto die ik zelf het grappigst vond. 

De link naar het album worden ook geplaatst. Hierin zal ik ook de foto's van Tine plaatsen.