22. okt, 2019

Allemaal de avond voor vertrek gewogen.

Bowi, 2990 gram

Bobby, 3380 gram, absoluut de grootste bink van het nest!

Loetje, 2320, de kleinste kruimel van het nest!

Puck 2940 gram

Joy 2750 gram

Bobbie 2550 gram

21. okt, 2019

Dit wordt mijn laatste blogbericht over het Beppe nestje. Wel komt er nog een nieuw album met alle laatste foto's die voor het vertrek naar de nieuwe baasje gemaakt worden. Op dit moment zijn de dametjes Bobbie en Joy nog gezellig hier, maar de 3 mannen en Loetje zijn al vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Ik krijg al leuke filmpjes en foto's. Ze doen het zo goed! Trots op ze! Het afscheid viel en valt me toch wel weer zwaar; ik ben zo van die kleintjes gaan houden! Alle zes karaktertjes, kun je wel zeggen, maar allemaal zo lief! Maar het is dubbel hoor, met hun vertrek krijgen we hier ook ons eigen leven en huis terug en kunnen we weer lekker gaan genieten van onze eigen 2 lieverds. Daar kijk ik toch ook wel weer naar uit. De afgelopen week hebben de pupjes nog wel weer van alles beleefd! Puck en Joy mochten mee naar de dierenarts, vanwege hun traanoogjes (nu bijna over) en die bouwden een feestje in de spreekkamer. Nee, een trauma voor de dierenarts hebben ze nog niet! Dinsdag ben ik met het vrouwtje van Puck met ze gaan wandelen in de kar. Elk momentje mooi weer moest je namelijk gebruiken in de afgelopen weken. We wandelden langs de koeien van de plaatselijke slager, maar helaas waren die ver weg in de wei. Op het veld waar in de winter hier de ijsbaan ligt en waar vroeger in de zomermaanden mijn hondenschool was, besloot ik dat ze even mochten rennen met mama. Dat was ook weer zo leuk! Zowel Fayah als de pupjes vonden dat geweldig! Woensdag zijn we naar de peuterspeelzaal gegaan waar mijn schoonzusje werkt.  Daar hadden de hondjes een goede ontmoeting (met dank aan mijn schoonzus en haar collega) met kleine kinderen. De kinderen vonden het ook geweldig! 's middags kwamen de dames van de rasvereniging; het vrouwtje van Jeppe was er ook bij. We waren blij met hun oordeel over alle hondjes en het is altijd een gezellig bezoekje. Donderdag gingen we met de auto naar een mooi wandelplekje achter de duinen. Hier was ook het vrouwtje van Joy bij en mijn wandelvriendin en haar 2 kooikerhondjes. Ook dat was weer genieten!. Vrijdag en zaterdag zijn er weer mensen langs geweest en zondag was dan ook de eerste dag van vertrek aangebroken voor Bowi en Bobby. We werden ook verwend met veel cadeaus voor ons en voor de hondjes van de nieuwe baasjes. Ook zo lief! Eind van de middag zijn we weer met de overgebleven 4 naar mijn schoonmoeder gelopen en toen ze thuis waren deden ze hun best om net te doen of ze nog met zijn zessen waren (qua herrie en drukte) en dat lukte heel goed!

Gelukkig hebben we morgen nog een rustig dagje en mogen de dametjes tot woensdag blijven. Zo kunnen we (inclusief Fayah) langzaam wennen aan het idee. Daarna ga ik natuurlijk iets doen met de foto's. De familiefoto op canvas bestellen, een fotoboek maken, kortom nagenieten! Natuurlijk hoop ik blijvend contact te houden met Loetje, Joy, Puck, Bobby, Bobbie en Bowi. Ik heb van jullie genoten, stuk voor stuk!

14. okt, 2019

De puppen hebben de afgelopen week best veel beleefd! Ze reisden per luxe hondenkoets overal naartoe. Buiten zagen ze en hoorden ze auto's, bussen, treinen, fietsers en bromfietsers. Het werd uitgebreid bekeken, totdat de pupjes in slaap sukkelden. Mensen die naar ze toekwamen werd naar gekwispeld. We zijn even blijven staan bij een speelplein van de Basisschool en daar kwamen ook wat kindjes en de juf kijken. Natuurlijk hoorden ze ook de andere kinderen op het plein. We zijn zelfs bij de kapper binnen geweest, maar dat was omdat het vrouwtje het leuk vond om ze daar even te laten zien. Ook bij schoonmoeder zijn ze binnen geweest, maar daar bleek de kar te breed om verder dan de hal te rijden. Maar het allerleukste was het bezoek op de hondenschool! Eerst zagen ze daar heeeeeele grote honden (Fuzi de Groenendaler en Keira de Leonberger), maar ze konden daar ook met mama Fayah rennen en spelen. O, wat was dat leuk! Niks is eng hoor, alles ondergaan ze onbevangen en met grote nieuwsgierigheid. Ook het autorijden is geen enkel probleem; alsof ze het al jaren deden. Natuurlijk kwamen er ook weer mensen thuis langs, maar niemand meer met enge spuiten of chips. Alleen gezellige visite! Op hun zevenweekse verjaardag zijn ze allemaal aan een lijntje naar buiten geweest. Ook dit deden ze heel goed! Ik vind ze eigenlijk best stoer!

Ook deze week staan er nog wat leuke uitjes voor ze gepland en dan.........zijn ze klaar voor het echte leven! Dan zet ik de keukenrol alvast klaar voor de afscheidstranen. Maar ik weet dat ze terecht komen bij hele lieve baasjes, waar ze de individuele aandacht krijgen die ze verdienen en waar ze zo welkom zijn! Alle inwoners van die huis, zowel de 2 als de 4-voeters zijn ook wel weer toe aan het "normale" leven. Dus dan is het goed. 

Overigens komt er nog een 7 weken foto hoor! Nou ja, eigenlijk de 7 weken foto + 1 dag. Maar hierhaast een foto van het uitje op de hondenschool.

 Ik wil nog even stil staan bij het overlijden gisteren van Luwi, de grote "broer" van Fuzi. Eigenlijk zou hij bij de socialisatie op de hondenschool aanwezig zijn, maar hij was niet helemaal lekker. Luwi heeft ook mijn eerste nestje laten zien dat "groot en zwart" helemaal niet eng is. Verder was het de enige ongecastreerde reu waar Quido zonder ruzie in het park mee kon ballen. Rust zacht grote vriend.