Blog

16. sep, 2019

In de foto hiernaast zit een fout! Teefje 2 en 3 zijn omgewisseld. Ik geloof dat het niemand zal opvallen, want de dameskopjes lijken heel erg op elkaar, maar ik weet het!

Weer verbaast mij de snelheid waarin de pupjes vorderen. Vorige week schreef ik dat ze hun oogjes net open hadden en voorzichtig gingen lopen. Inmiddels nemen hun oogjes van alles waar, zijn ook de oortjes open en bewegen ze best al vlot overal naartoe. Ze spelen inmiddels ook steeds meer met elkaar. Bijten in oren, staarten en poten (ook in die van hunzelf) is populair. Ook mama schuwen ze niet hoor en die vindt het (nu nog) allemaal leuk en geniet er zichtbaar van. Zo lief om te zien! Sinds afgelopen weekend hebben de pupjes een drukke agenda met allemaal ontmoetingen met verschillende mensen. Fayah moet hier soms nog even aan wennen, maar vindt het meestal wel goed. Wel worden alle pupjes door haar in de gaten gehouden en gecontroleerd wanneer ze weer terug gezet worden. Ook is aan de behuizing het een en ander veranderd. De pupjes hebben een hele grote speelruimte gekregen in de ren. In de ren liggen nu al een paar speeltjes, maar ik zal zorgen dat ze elke keer iets nieuws krijgen om te ontdekken. Toen gisterochtend de schuif van de werpkist open ging, waagden de aller stoersten zich al snel naar "buiten" en er zat er zelfs al 1 voor het deurtje van de ren! Maar die zal toch nog even moeten wachten. Ze vonden het over het algemeen toch nog een beetje spannend hoor en later gingen ze toch maar weer de vertrouwde werpkist in. Waar overigens ook nog een voorwerp in is gekomen, namelijk een "hondentoilet" . Een bak met houten (kattenbak) korrels, waar ze naar we hopen al snel hun "behoeften" op gaan doen. Met een beetje sturing en begeleiding van ons. De laatste verandering is dat ze allemaal een halsbandje hebben gekregen met een andere kleur. Dit om ze toch beter te kunnen onderscheiden. Ze lijken namelijk nog steeds heel veel op elkaar. Bij de "namen" en gewichten hieronder zal ik de kleur van hun bandje vermelden. De gewichten van gisteren (precies 3 weken)

V'tje                  690 gram (grijs)

Streepje            910 gram (paars)

Stippel              840 gram (blauw)

Balletje Nek      840 gram (rood)

Vlekje               790 gram (zalmroze)

Darky                 920 gram (bruin)

9. sep, 2019

Weer tijd voor het weekverslag! Dat de pupjes mooi kunnen slapen, gapen en uitrekken hebben ze de afgelopen tijd al laten zien op de foto's. Maar nu gaan we toch veranderingen zien. Zo hebben ze inmiddels allemaal hun oogjes open. Het kleinste dametje had op dag 11 de oogjes open en de laatste op dag 14. Ze gaan nu ook meer contact maken. Dat is te merken aan Fayah, die kwispelt zo nu en dan naar ze. Ze lijken ook wat meer te willen ontdekken in de kist en ik heb al een eerste voorzichtige speelpoging gezien. Ook heb ik van 1 al een pootje gekregen­čÖéen zag ik er 1 aan zijn oor krabbelen met zijn achterpoot. Bij de allereerste dingen hoorde ook op dag 10 de nageltjes knippen! Deze waren al best lang en dus niet fijn voor Fayah, want ze trappelen met hun pootjes tegen de tepels van Fayah. Ook bleven ze al hangen met hun nageltjes in de vetbedden. Dus heb ik 108 priegelnageltjes geknipt en dat vond ik best spannend hoor. Zo klein! De doodligstangen zijn inmiddels verwijderd. Ze zijn nu best mans en vrouws genoeg om te protesteren als Fayah op ze gaat liggen. Die is ook heel voorzichtig. Een gebeurtenis waar ik niet naar uitkeek was de eerste keer ontwormen. Maar het moet gebeuren en gisteren was het zover. Wijs geworden door de ervaringen van vorige keer deden we dat nu in de ochtend en waren we alletwee standby. Bah! vonden ze de pasta die ze in hun bekje kregen en dus pruttelden ze het terug. Wat een kliederboel! Maar werkzaam is het wel, want bijna onmiddellijk komt het er aan de andere kant weer uit. Ik heb ook kunnen zien dat ze al kunnen p**pen als volwassen honden, namelijk zittend. Ook Fayah kon het allemaal niet bijhouden, kreeg ook voldoende pasta naar binnen en werd daarom ook doorgespoeld­čś▓. Afijn de wasmachine draaide vrolijk een paar rondjes en de pupjes kregen ook hun eerst wasbeurt! Gelukkig was het leed binnen een paar uur geleden en waren alle hondjes weer hun vrolijke zelf.

Hieronder de gewichten van gisteren. Voor het laatst op de keukenweegschaal; komende dagen passen ze niet meer in het bakje en moeten ze in een grotere bak op de babyweegschaal. Die geeft het niet meer op de gram nauwkeurig, maar op tienden van grammen. Deze week nu nog wel in grammen.

V'tje                          538 gram

Streepje                   709 gram

Stippel                      627 gram

Balletje Nek            638 gram

Vlekje                       568 gram

Darky                        706 gram