Blog

18. jul, 2019

Alweer een week voorbij en over een week weten we het! De afgelopen week was nog steeds een gewone week. Afgelopen maandag gewandeld met 2 dochters uit haar vorige nestje, Amber en Tilia (zie foto). Ook gewandeld met haar vaste wandelvriendinnetjes Sadie en Jonne en gewoon naar de hondenschool geweest. Dit was wel de laatste les van deze serie en dat houden we even zo. We merken er verder niks van, maar dat is redelijk normaal. Daarbij komt dat Fayah een introvert hondje is, dus dat maakt het er niet makkelijker op. Maar ze is gewoon fit, geen gekke dingen. Nog even geduld!

Vandaag woog ze 10,16 kg. Dat lijkt veel zwaarder, maar dat is het natuurlijk niet. Ik ga er nu op letten dat ze staand op 4 pootjes op de weegschaal staat. Het kan zo zijn dat ze vorige keer zat, met haar staart naast de weegschaal. Daar heb ik vorige keer niet op gelet.

11. jul, 2019

Het is alweer meer dan 2 weken na de dekking, maar we merken nog niks hoor! Fayah is weer een weekend en een paar dagen in Dalfsen geweest en dit weekend was beter geschikt voor wandelingen, dus dat hebben we dan ook gedaan! De hondjes vinden het altijd geweldig daar en wij ook! Gisteren zijn we ook weer thuis gekomen, zodat Fayah ook nog gewoon naar de hondenschool kon. Volgende week is er van deze cursus de laatste les en dan moeten we eerst maar afwachten wat er verder komt. Hiernaast een foto van een drinkpauze tijdens een mooie wandeling in Stegeren (bij Ommen).

Fayah is momenteel 9,9 kg.

3. jul, 2019

Vandaag is het alweer een week geleden dat Fayah bij Jeppe is geweest. Als het goed is, gebeuren er allerlei dingen in haar lijfje nu (je kunt die ontwikkelingen volgen bij "verloop dracht" elders op deze site). Afgelopen weekend gingen we naar Dalfsen en zij was natuurlijk nog gewoon loops. Er zaten veel honden in het park, dus moesten we opletten. Ook in het bos mocht ze nog niet los. Vandaag is de 21ste dag van de loopsheid, dus heb ik haar kontje gewassen en haar ingesprayd met "no love spray" , wat voor ons mensen lekker ruikt, maar hondjes vinden het STINKEN, wat ik aan Fayah zagLacht, want die wilde opeens daar niet meer likken. Vanavond mag ze weer mee naar de hondenschool.

Vandaag heb ik ook de afspraak gemaakt voor de drachtecho; 24 juli om 14.30 uur. Helaas niet bij dezelfde DA als vorige keer, want die was vorige week (toen ik belde voor de afspraak) op vakantie en in de week van de afspraak (als Fayah op dag 29 zit) weer. Dus moest ik op zoek naar een andere praktijk die deze dienst ook kon verlenen en ik kwam in Haarlem terecht. Over 3 weken na nu, weten we het zeker!

27. jun, 2019

Maandag kregen we het advies om woensdag naar de reu te gaan. Dus reden we woensdagavond naar Vlaardingen, waar Jeppe woont.Gelukkig was het minder warm als de afgelopen dagen. Jeppe wist gelijk wat de bedoeling was toen we binnenkwamen, maar Fayah is geen makkelijk te veroveren dame!. Uiteindelijk kwam het toch tot een geslaagde dekking op de 14e dag van de loopsheid van Fayah. Daar zijn we natuurlijk enorm blij om. Nu moeten we 4 weken wachten, voordat we een echo kunnen laten maken! 

24. jun, 2019

De waarde zit op 6,8. Advies is woensdag dekking proberen. De afspraak is gemaakt!