7. okt, 2019

 Als je het aan de pups zou vragen denk ik dat ze de afgelopen week nou niet de allerleukste week tot nu vinden. Het begon goed, maar de donderdag kwam een enge mevrouw met een grote koffer langs. De chipper was niet leuk en dat vond Fayah ook, dus die werd heel boos in de bijkeuken. De dag daarna was zonodig nog erger! De dierenarts met assistente en een grote naald, om bloed af te nemen. Vreselijk! Daarna werd het wel weer beter gelukkig. Zaterdag konden ze eindelijk de tuin weer in om te spelen. Aandachtig werd een vliegtuig nagekeken door het stel en het is duidelijk te merken dat ze stoerder worden; ook dit wordt vertrouwd. Zondag kwam Pia de fotografe en voor de familiefoto was natuurlijk ook Papa Jeppe nodig! Nou die vond het gezellig om bij ons op visite te komen, maar van dat grut moest hij niks hebben. Duidelijk wordt weer dat het hondenbrein werkt als volgt "als ik ze niet naar ze kijk, dan zijn ze er niet". De zogenaamde" Struisvogelpolitiek". Even snel kijken dan en dan weer knuffelen met 1 van de aanwezige mensen. Want die vindt Jeppe leuk! De pups hebben hun eerste ervaringen in de fotostudio opgedaan en wat deden ze het goed! Wel met behulp van allerlei mensen die gekke geluiden maakten. Daarna werden ze nog geknuffeld door heel veel mensen, want we hielden "Open Dag". Na vertrek van iedereen waren alle inwoners van dit huis doodop en ging snel het licht uit. Een 6 weken foto is dus door mij niet gemaakt, want er zijn dus professionele 6 weken foto's gemaakt! Wel hebben we nog net tijd gehad voor de gewichten.  Als ik ze vergelijk met de gewichten van de pups van ons eerste nest, kan gezegd dat ze ze nu echt gaan overtreffen! Al 3 pups boven de 2 kilo'; in ons vorige nest was de zwaarste nog geen 2 kilo. De kleinste uit dit nest is al groter dan de 2 kleinsten uit het vorige nest. Dus ze doen het goed!

Loetje                   1650 gram

Joy                       1830 gram

Puck                     2020 gram

Bobby                   2300 gram

Bobbie                  1770 gram

Bowi                     2010 gram

 

30. sep, 2019

Na een halfuurtje buiten spelen (het kon eindelijk weer) zijn de pupjes in slaap gevallen. Je ziet dat buiten zijn toch nog steeds nieuw en spannend is. Nat gras, blaadjes, rare geluiden en een andere omgeving. Ze zijn dan toch minder stoer dan in de ren in de huiskamer, die al vertrouwd is. Daar bemoeien ze zich al met de inrichting en reorganiseren dat op eigen kracht. De grote hond ligt daar niet goed en het tenthuisje staat in die hoek toch beter! Alleen of samen worden dit soort voorwerpen dan verplaatst. Alleen het mandje verplaatsen met wat broertjes en zusjes erin, dat lukt nog niet! Ook de vandaag geplaatste bench zal niet lukken. Deze is natuurlijk vooral daar neer gezet om ze ook aan zoiets te wennen. Maar ze hebben er ook al ingekeken en ja, het matje erin kan wel verplaatst! Ook met de vetbedden in de werpkist kun je iets. Kortom; de tropenweken zijn begonnen! Ze slapen nu nog wel in de werpkist 's nachts en vanwege de beperkte ruimte hierin hebben ze gezamenlijk besloten te p**pen op het hondentoilet met korrels. Dus dat is voor mij wel fijn! Plassen hoeft niet, vinden ze. Maar soms, als je toch in de buurt bent, dan kan dat wel. In de ren is het hondentoilet toch vaak te ver lopen, vinden ze. Maar ook daar, als je toch in de buurt bent dan ook daar netjes op de bak. Ze slapen nog redelijk door 's nachts. Vaak is het 1x keten (en poepen en plassen) en dan weer slapen. Er komen wel dagen aan dat ze niet meer in de kist willen en in de ochtend willen ze er nu al snel uit, dus in de komende dagen zal ik mijn schema weer aan moeten passen. Afgelopen week is ook duidelijk geworden welk hondje welke naam zal krijgen, kortom; de baasjes hebben gekozen. Net zoals het vorige nest heb ik de indruk dat iedereen blij is met zijn hondje, of ze nu 1e of 3e keus hadden. Dat vind ik fijn en ik heb ook de indruk dat de baasjes passen bij hun hondje. Hieronder bij de gewichten vermeld ik nu hun naam. Grappig is dat er nu 2 hondjes gaan luisteren (hopelijkšŸ˜‰) naar de naam Bobby (ie), namelijk een reutje en een teefje. Makkelijk bij toekomstige wandelingen!

De foto hiernaast is nog van gisteren, toen waren 2 teefjes nog niet bekend. Maar teefje 1 gaat Loetje heten en teefje 3 Bobbie.

Dan nu de gewichten van gisteren:

Belle Loetje (grijs)            1280 gram

Billi Joy (paars)                 1450 gram

Bram Puck (blauw)            1470 gram

Bobby (rood)                     1680 gram

Blits Indy (Bobbie, roze)     1400 gram

Bowi (bruin)                      1520 gram