Blog 3e nestje Fayah

21. okt, 2021

Het gaat super met moeder en haar kroost. We maken het nu voor de derde keer mee, maar we blijven het een wonder vinden dat de kleintjes zich zo snel ontwikkelen! Qua geboortegewicht zijn ze inmiddels allemaal dik verdubbeld. De kleinste het eerst. op dag 10 en de rest allemaal op dag 13. Het zijn echte bonkies geworen met lekkere dikke buikjes. Natuurlijk te danken aan de goede voeding van mama, die ons de oren van het hoofd eet. Ze eet nu ongeveer voor 3,5 Quido 's en blijft haar slanke (maar niet magere gelukkig) zelf. Ook zijn al hun oogjes open. Zo leuk om ze nu ook recht in de oogjes te kunnen kijken! Dat vindt Fayah ook, want die gaat sinds een paar dagen naar ze kwispelen. Zij merkt alle veranderingen natuurlijk veel beter dan wij. Ik heb ook al 1 zien oefenen met terugkwispelen, zo geinig! Ze oefenen  trouwens van alles. Ik hoor ze blaffen, grommen en ik zie ze in hun slaap rennen en achter de oren krabbelen. We hebben de doodligstangen er inmiddels uitgehaald. Ze laten zich echt niet meer doodliggen, deze stevige puppen en het wordt zelfs gevaarlijk, want ze gaan ook steeds meer van het tijgeren af richting lopen en klimmen. We zullen ook de schuif van de werpkist hoger moeten stellen. Als laatste hebben we ook 126 priegelnageltjes geknipt; altijd een spannende klus. Sommigen vonden dat niet fijn en wilden zich uit onze greep wurmen, maar het was echt nodig, want die kleine nageltjes zijn echt stuk voor stuk scherpe speldjes en omdat ze met hun pootjes trappelen bij hun moeder is dat voor Fayah niet fijn. Over een paar weekjes moet het weer en daar kijk ik niet naar uit. Dan nu nog even de gewichten:

Witsreep, 662 gram

Wtband, 582 gram

Ster, 592 gram

Balletjes, 592 gram

Linkswit, 545 gram

Kleinstip, 536 gram

Witstip, 672 gram

 

20. okt, 2021

Vooruitlopend op het weekbericht van morgen (veel te vertellen!) alvast de namen die de nieuwe baasjes hebben gekozen en die zijn doorgegeven aan de Raad van Beheer. We hebben geen afkeuring van namen ontvangen, daaruit begrijp ik dat ze goedgekeurd zijn.

De reuen:

Ciara Caline Flame v.d. Quifayado (roepnaam Flammy)

Ciara Casper Charlie v.d. Quifayado (roepnaam Charlie)

Ciara Carlos Ties v.d. Quifayado (roepnaam Ties)

Ciara Charlie Two v.d. Quifayado (roepnaam Charlie)

De teefjes:

Ciara Charlot Yara v.d. Quifayado (roepnaam Yara)

Ciara Coco Holly v.d. Quifayado (roepnaam Holly)

Ciara Cato Trix v.d. Quifayado (roepnaam Trix)

Zoals we vorige keren 2 Bobby/ie's hadden, hebben we nu 2 Charlie's! Aangezien er 1 baasje bij is die al een Charlie (teefje) heeft, wordt het makkelijk de honden bij elkaar te roepen bij Quifayado wandelingen!

De namen worden aan de hondjes gekoppeld door de chipper. Daarvoor zijn de hondjes uitgekozen door hun baasjes, dat zal rond de tijd zijn dat ze 5 weken oud zijn.

14. okt, 2021

De eerste week is alweer voorbij en wat is dat snel gegaan! Het gaat goed met de 7 kleintjes, om daar maar mee te beginnen. Ook met mama Fayah, gelukkig. Wat een toegewijd moedertje is het toch. De eerste dagen wilde ze niet bij de pupjes weg, nou ja, even snel plassen in de tuin, maar poepen wilde ze daar niet. UIteindelijk na 1 1/2 dag wilde ze dan wel even naar buiten. Snel een plekje zoeken waar je iets neer kon leggen en dan hup op een galopje weer naar huis. Inmiddels wandelt ze wel weer een standaard rondje mee, maar voor Quido is dat dan niet leuk, want ze wil doorlopen en hij wil soms een takje of sprietje uitgebreid analyseren. Dus als het even kan ga ik apart met ze lopen. De baas kan dan wel even oppassen en zo niet zijn ze nog heel braaf en slapen ze veel, dus kunnen ze wel heel even zonder toezicht. Later wordt dat wel anders! Toch niet te lang, want onze werpkist is heel groot en dan kun je opeens je moeder kwijt zijn of dan toch in ieder geval haar tepel, waar die lekkere melk uit komt. Als je haar niet vindt, dan ga je gewoon heel hard piepen en dan is er meestal die hand die je op de goede plek legt. Dat is wel fijn allemaal! Maar er zitten een aantal roeptoeters in dit nestje, dat is wel duidelijk!  Verder tijgeren ze wat door de kist heen, kunnen ze heel schattig uitrekken en gapen en dat zijn de activiteiten tot nu toe nog wel. Even los van de stuipjes die ze krijgen, waardoor ze soms zelfs van de grond komen. Het hoort er allemaal bij.

Heb ik al gezegd hoe trots ik ben op Fayah? Ja ik geloof het wel 😉. Ze eet wel de oren van ons hoofd momenteel. Ongelofelijk wat in haar bekje verdwijnt. Ze krijgt overigens wat ze wil, want dat komt de pupjes ten goede. We zorgen ook voor gevarieerde dingen. Naast haar brokken en vlees krijgt ze ook kwark en worden er kalk en vitamines aan haar voedsel toegevoegd. Het vergt namelijk veel van haar, die 7 koters. De komende 2 1/2 weken blijft dat nog zo, daarna ga ik wat van haar overnemen, want dan gaan de pupjes ook voedsel van mij krijgen.

Dan nu nog even de gewichten van dit moment:

Witstreep           414 gram

Witband             360 gram

Ster                      397 gram

Balletjes             388 gram

Linkswit              344 gram

Kleinstip             334 gram

Witstip               435 gram

Het is zo dat de ene dag de ene pup wat meer aankomt en de andere dag weer een ander. Mochten ze in gewicht weinig toenemen, dan letten we op dat die wat meer aangelegd wordt. Maar groeien doen ze allemaal, alhoewel het geen echte grote pups zijn momenteel (ik vergelijk met de andere nestjes) zegt dat ook weer niet alles over hoe groot ze later worden. Alhoewel het is wel zo dat de kleinste niet ineens het grootste hondje zal worden.

De foto's van de eerste week zijn aangevuld tot vandaag en zijn via de link te benaderen. We starten weer een nieuw album voor de 2e week!